Stretching

Stretching används för att normalisera muskellängder och därmed bryta spännings- och smärttillstånd i muskler. Genom att nå avslappning samt ökad rörlighet i en muskel kan vi också uppnå balans mellan höger och vänster kroppshalva samt mellan fram- och baksida av kroppen, något som är mycket viktigt både för att återställa funktionen samt i ett förebyggande och rehabiliterande syfte.

Tekniker inom stretching

De tekniker som naprapaten använder är noga beprövade och vedertagna som passiv och aktiv PNF (Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering) och INF (Interoceptiv Neuromuskulär Facilitering).

Fysiologin bakom dessa tekniker innefattar att utnyttja senspolarnas och muskelspolarnas funktioner för att på bästa möjliga sätt få muskeln att slappna av, vilket ger goda möjligheter att återställa funktion och rörlighet. De olika stretchingteknikerna naprapaten använder sig av ställer även stora krav på specifik kunskap inom anatomi och fysiologi.
För oss är det även grundläggande att lära patienten att själv stretcha sina muskler, vilket är essentiellt både i ett förebyggande och rehabiliterande syfte.

Källa: www.nph.se

Boka din behandling idag

Våra duktiga naprapater hjälper dig så fort som möjligt. I bokningssystemet hittar du olika typer av behandlingar för olika tillfällen. Är du osäker på vilken du bör ta? Ring oss eller boka en vanlig naprapatbehandling så kan vi hjälpa dig!

stretching
Artikelförfattare Johan Söderström

Artikelförfattare Johan Söderström

VD för Muskelcentrum

Johan Söderström – Leg. Naprapat, idrottsmedicinsk specialist och grundare Muskelcentrum

Johan är legitimerad Naprapat och arbetar med yppersta världseliten inom ishockey där han bland annat varit en del av medicinska teamet i Tre Kronor. Johan har dessutom publicerat forskningsartikel inom stötvågsterapi 2016. Han är i dag VD för Muskelcentrum och håller kontinuerligt vidareutbildningar för terapeuter.

Boka här