Dry needling

Dry needling är en behandlingsform där nålar används för att effektivt komma djupt in i muskulaturen och behandla de områden som inte går att nå med händerna.

Myofasciell smärta/triggerpunkter

Detta utgörs av spända muskelsträngar som orsakar lokal och/eller utstrålande smärta till ett specifikt område som är karaktäristiskt för triggerpunkten. Man tror att triggerpunkter uppstår genom en överdriven frisläppning av acetylkolin. Smärtan orsakas av hypoxi och en nedsatt blodtillförsel i området. Dessa kan snabbt och säkert behandlas med hjälp av dry needling. När man träffar en triggerpunkt får man en så kallad ”local twitch response” som är en snabb sammandragning av myofibrillerna och därefter blir muskeln helt avslappnad. Källa physio-pedia.com.

Dry needling är helt skild från traditionell akupunktur. Det finns inga likheter vare sig med behandlingsutförande eller mekanismer förutom att akupunkturnålar används. Det finns ett flertal olika tekniker med olika namn utvecklats såsom periostal needling, biochemical needling, intra muscular stimulation (IMS), superfiscial dry needling. Vi på Muskelcentrum använder oss av de två sistnämnda teknikerna.

Boka dry needling idag

Våra duktiga naprapater hjälper dig så fort som möjligt. I bokningssystemet hittar du olika typer av behandlingar för olika tillfällen. Är du osäker på vilken du bör ta? Ring oss eller boka en vanlig naprapatbehandling så kan vi hjälpa dig!

Boka här