Manipulation 

Manipulation är en av naprapatins huvudtekniker. Utmärkande för metoden är det snabba trycket – impulsen, som utförs med maximal hastighet, litet rörelseutslag och med så lite kraft som möjligt. I syfte att normalisera funktionen i en rygg- eller extremitetsled hos en patient tar naprapaten grepp med sina händer över leden.

För att vara specifik, och då även kunna ha ett så litet rörelseutslag som möjligt, blockerar naprapaten med sina händer alla rörelser som inte är önskvärda i både den aktuella leden och i övriga leder som annars skulle kunna påverkas. Naprapatens handrörelser avslutas med ett snabbt tryck, en impuls, där syftet är att återställa funktionen och öka rörligheten i leden. Genom att uppnå detta kan vi även få muskler att slappna av.

Boka manipulation idag

Våra duktiga naprapater hjälper dig så fort som möjligt. I bokningssystemet hittar du olika typer av behandlingar för olika tillfällen. Är du osäker på vilken du bör ta? Ring oss eller boka en vanlig naprapatbehandling så kan vi hjälpa dig!

Artikelförfattare Johan Söderström

Artikelförfattare Johan Söderström

VD för Muskelcentrum

Johan Söderström – Leg. Naprapat, idrottsmedicinsk specialist och grundare Muskelcentrum

Johan är legitimerad Naprapat och arbetar med yppersta världseliten inom ishockey där han bland annat varit en del av medicinska teamet i Tre Kronor. Johan har dessutom publicerat forskningsartikel inom stötvågsterapi 2016. Han är i dag VD för Muskelcentrum och håller kontinuerligt vidareutbildningar för terapeuter.

Boka här