Screening

Har du tränat länge på samma sätt och det har inte givit några resultat? Har du ont i ett knä eller en rygg som gör att du inte kommer vidare som du vill? Vi är alla olika och behöver individuellt utformade program för att utvecklas på bästa sätt utan att dra på oss skador.
Kom igång med rätt träning för dig!

Våra Naprapater utför en utförlig screening av förmågan att tåla träning, fysiska tillkortakommanden och slutligen förmågan att utveckla stabilitet, kraft och balans i tre olika plan. Genom en Screening Light får du kunskap om dina brister och styrkor och kan bli starkare och få mer energi i vardagen.

Boka din behandling idag

Våra duktiga naprapater hjälper dig så fort som möjligt. I bokningssystemet hittar du olika typer av behandlingar för olika tillfällen. Är du osäker på vilken du bör ta? Ring oss eller boka en vanlig naprapatbehandling så kan vi hjälpa dig!

screening light och elit

Tjänster

Screening light

  • En screening/undersökning av din flexibilitet, styrka, stabilitet, kraft och balans.
  • Du får ett individuellt utformat stretch- och styrkeprogram.
  • Visning av stretch och övningar som ingår i programmet.

Vi använder ett system som kallas för PTenhance vilket är unikt på marknaden och det absolut bästa sättet att få en komplett screening av kroppen.

Screening elit

Screening Elit är för dig som verkligen vill förändra och lyckas att uppnå dina mål! Det är en unik tjänst i Sverige och det finns få jämförelser även i resten av världen. Vad är anledningen till att du inte når de mål du vill, de placeringar du siktat på? Tål du den belastning du utsätter dig för i din idrott, ditt dagliga liv eller ditt yrke?
En screening på Muskelcentrum ger dig en anpassad analys av din kropp, din hållning, rörlighet, stabilitet, styrka i tre plan och mycket mera. Du får programdesign och periodisering framtagen speciellt för dig, dina förutsättningar och målsättningar.
Screening Elit är till för alla – elit som motionär. Om du verkligen vill förändra, lyckas och uppnå dina mål, måste du veta var du ska börja, vad du ska träna på och i vilken ordning du ska göra detta.

Screening Elit+ ”Custom made”

För dig som vill köra en Screening Elit+ ”Custom made” blir det några extra effekttester och mera programdesign som ingår anpassat utifrån idrott eller vilket yrke. När du har gjort din kompletta screening beslutar du tillsammans med Naprapaten vilka tester som är lämpliga för just dig. Denna tjänst lämpas sig mycket väl för dig som gör en elitsatsning och vill få ut hela din potential i just din idrott.

Steg 1

Första besöket tar cirka 1½ timme. Vi behöver veta en hel del för att konstruera ett programupplägg som matchar dina målsättningar, fixar till dina tillkortakommanden och bygger vidare på dina styrkor. Därefter skapar vi ditt första programupplägg. Vanligen ett program för 4-12 veckors träning. Programdesign och kort genomgång/instruktion av övningsutförande ingår i priset.

Steg 2

För att uppnå optimal utveckling över tid, behöver du göra en uppföljning på status efter cirka 4-12 veckor. Dina framgångar bedöms via en kortare screening och konstruerar ”det andra steget” i din uppbyggnad av det du saknar eller vill bli, dvs nästa 4-12 veckorsperiod.

Artikelförfattare Johan Söderström

Artikelförfattare Johan Söderström

VD för Muskelcentrum

Johan Söderström – Leg. Naprapat, idrottsmedicinsk specialist och grundare Muskelcentrum

Johan är legitimerad Naprapat och arbetar med yppersta världseliten inom ishockey där han bland annat varit en del av medicinska teamet i Tre Kronor. Johan har dessutom publicerat forskningsartikel inom stötvågsterapi 2016. Han är i dag VD för Muskelcentrum och håller kontinuerligt vidareutbildningar för terapeuter.

Boka här