Behandling

Få behandling av professionella och rutinerade naprapater i Uppsala, Gävle, Knivsta eller Sigtuna. Våra Naprapater undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd och nedsatt funktion i hela det neuromuskuloskeletala systemet. I behandlingen tas hänsyn till såväl leder och skelett som muskler och övriga mjukdelar. Vi har en hög kompetens inom naprapatisk manuell terapi som vi kombinerar med goda kunskaper inom ortopedi och idrottsmedicin. Naprapatisk manuell terapi minskar smärta och återskapar funktion. En Naprapat arbetar främst med sina händer och kombinerar på ett effektivt sätt olika manuella behandlingstekniker. Förutom ledspecifika behandlingstekniker som manipulation och mobilisering använder vi även massage, Fokuserad och Radiell Stötvågsbehandling, Dry Needling och Diagnostiskt Ultraljud. För att nå ett varaktigt resultat är våra Naprapater noga med att skapa individuella träningsupplägg som är anpassade till situation och målsättning.

Naprapat är sedan 1994 ett legitimerat yrke och därmed en del av Svensk hälso- och sjukvård. Det innebär att naprapaterna likt andra legitimerade yrkeskategorier lyder under hälso- och sjukvårdslagen med Socialstyrelsen och Inspektionen för Vård och Omsorg IVO som tillsynsmyndigheter. Legitimation utfärdas efter fyra års heltidsstudier på Naprapathögskolan samt ett års handledd praktiktjänstgöring inom svensk hälso och sjukvård.

Boka din behandling idag

Våra duktiga naprapater hjälper dig så fort som möjligt. I bokningssystemet hittar du olika typer av behandlingar för olika tillfällen. Är du osäker på vilken du bör ta? Ring oss eller boka en vanlig naprapatbehandling så kan vi hjälpa dig!

behandling av naprapat

Idrottsmedicin & behandling

Idrottsmedicin Uppsala

Vi arbetar dagligen med idrottare både på elitnivå och motionärer. Oavsett nivå och målsättning är det viktigt att ta reda på orsaken till smärta och snabbt sätta in rätt behandling. De Naprapater som arbetar med idrottare hos oss är Legitimerade Naprapater av Socialstyrelsen och specialiserade på idrottsmedicin. Vi har hög kompetens och erfarenhet från de flesta elitlagen i Uppsala men även internationella uppdrag med bland annat Hockeylandslaget. Det viktigaste är att vi har ett brinnande intresse av att arbeta inom idrottsmedicin, både när det gäller diagnostik och rehabilitering samt förebyggande och prestationshöjande träning.
Vi ligger i framkant när det gäller vår idrottsmedicinska mottagning och vidareutbildar oss årligen inom ämnet idrottsmedicin och idrottsskador. Vi är också medlemmar i Svensk Förening för Fysisk aktivitet och Idrottsmedicin.
På vår idrottsmedicinska klinik kan vi hjälpa till med bland annat muskelbristningar,axelsmärta,hälsporre/plantar fasciit, hälsenebesvär, fotledsskador, hopparknä (jumpers knee) eller löparknä (runners knee). Våra Naprapater hjälper även till med prestations- och skadeförebyggande träning för just din idrott.

Specialbehandlingar på Muskelcentrum

På Muskelcentrums idrottsklinik använder vi förutom Naprapati även Fokuserad och Radiell stötvågsbehandling och Dry Needling för att snabbt få bukt på din smärta. För att kunna ställa säkra diagnoser är vi examinerade inom Muskuloskeletal Ultraljudsundersökning.
Har du fått ont i samband med idrott eller vill du ta din träning till nästa nivå?
Ta kontakt med våra Naprapater så ska vi hjälpa dig!

Massageterapeut

En massageterapeut har mer kunskap än massören i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massage och muskeltöjningar, ytterligare en eller flera massageterapeutiska metoder. En massageterapeut kan, förutom det en massör kan, arbeta direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten.
Källa: www.nph.se

Artikelförfattare Johan Söderström

Artikelförfattare Johan Söderström

VD för Muskelcentrum

Johan Söderström – Leg. Naprapat, idrottsmedicinsk specialist och grundare Muskelcentrum

Johan är legitimerad Naprapat och arbetar med yppersta världseliten inom ishockey där han bland annat varit en del av medicinska teamet i Tre Kronor. Johan har dessutom publicerat forskningsartikel inom stötvågsterapi 2016. Han är i dag VD för Muskelcentrum och håller kontinuerligt vidareutbildningar för terapeuter.

Boka här