Massage

Naprapater använder sig av klassisk massage i syfte att normalisera spänningstillstånd i muskler. Massagen omfattar grepp som strykningar, knådningar, saxningar, friktioner och kantningar. Syftet är att öka cirkulationen, transportera bort slaggprodukter, normalisera funktionen samt att töja i muskler och bindväv. Massagen fungerar ypperligt för att bryta den onda cirkel en spänd muskel befinner sig i, men är för naprapaten även ett betydelsefullt verktyg vad gäller att för- och efterbehandla såväl manipulations- och mobiliseringsbehandling som stretching av muskler.
Vissa speciella massagegrepp, som muskelpressur och djupa tvära friktioner, används för att behandla triggerpunkter och dåligt eller felaktigt läkta skador i muskler och senor. Vi erbjuder även idrottsmassage där vi arbetar med specifika delar av kroppen för att optimera dina resultat. Läs mer om massage på naprapathogskolan.

Boka din behandling idag

Våra duktiga naprapater hjälper dig så fort som möjligt. I bokningssystemet hittar du olika typer av behandlingar för olika tillfällen. Är du osäker på vilken du bör ta? Ring oss eller boka en vanlig naprapatbehandling så kan vi hjälpa dig!
massage
Artikelförfattare Johan Söderström

Artikelförfattare Johan Söderström

VD för Muskelcentrum

Johan Söderström – Leg. Naprapat, idrottsmedicinsk specialist och grundare Muskelcentrum

Johan är legitimerad Naprapat och arbetar med yppersta världseliten inom ishockey där han bland annat varit en del av medicinska teamet i Tre Kronor. Johan har dessutom publicerat forskningsartikel inom stötvågsterapi 2016. Han är i dag VD för Muskelcentrum och håller kontinuerligt vidareutbildningar för terapeuter.

Boka här